TARINAMME

Aikakausi 1: 1970-1980-luku

A&P Haarnio Ky merkittiin kaupparekisteriin 30.1.1970. ”A” tarkoitti Annelia ja ”P” tarkoitti Pekkaa, avioparia, joka puhalsi yhteen yritys-hiileen. Paljon tarkoittaa erityisesti energiaa ja taitoa, sillä rahaa ei tuolloin vielä ollut. Toiminta ilman suurta pääomaa tarvitsee kekseliäisyyttä ja Pekka oli kekseliäs mies, kuin myös utelias ja työteliäs. Hän ajeli hymyillen vuoden -67 Ford Taunuksella jonka kyljissä luki: MYYVIÄ MAINOKSIA.

A&P Haarnio Ky aloitti toimintansa Pikkupurontiellä, Helsingin Herttoniemessä, vuokratussa puusepänverstaassa. Alussa leikattiin käsin muovisia kirjaimia, jotka naulattiin maalattuun vanerilevyyn. Iltaisin Anneli leikkasi tarroja kotona ja hoiti samalla yrittäjien poikia, Timoa ja Jaria. Ajasta ja rahasta oli pulaa ja nuorten yrittäjien päivät venyivät usein pitkiksi. Kuitenkin pian silkkipainotekniikka tuli osaksi tuotantoa.

PekkaHaarnio
PekkaHaarnio2

Vuonna 1975 yritys muutti Herttoniemestä omiin tiloihin Vihdin Nummelaan, ja pieni kaksio vaihtui pieneen omakotitaloon.

Muiden ohella Pekka sai apua etenkin Mauno Hassisesta, joka esimerkiksi kehitti yritykselle leikkurin tarrakirjaimille, joka oli rakennettu vanhasta silitysraudasta. Tämä kone toimikin niin hyvin että tuhansia kirjaimia leikattiin, jotka sitten liimattiin käsin yksitellen mitä erilaisimpiin tuotteisiin.

Pekka ymmärsi asiakkaiden tarpeet erilaisille opasteille sekä mainoksille, ja pikkuhiljaa hänestä tulikin legenda työmailla kehittäessään ja tuottaessaan työmaan opasteita Suomessa. Missä tarve opasteille, sinne kysyttiin Haarnio käymään.

Tietotaito ja kohtuullinen hintataso toimivat monesti ratkaisijana, kun koneet ja automaatio eivät vielä auttaneet tekemistä. Kun Timo ja Jari osallistuivat yritystoimintaan ja teknologia kehittyi 80-luvulla, Pekan elämä helpottui. Jopa Venäjällä asti käytiin asentamassa opasteita. Yritys muutti nimensä Tekstitalo Haarnio Oy:ksi ja osan ja jonkin aikaa pyöritettiin myös verovapaata suunnittelutoimistoa nimeltään TH-Art Oy.

Haarnio
Haarnio_perhe

Aikakausi 2: 1990-2009

Tämä aikakausi kuuluu veljeksille Timolle ja Jarille, jotka hyppäsivät isänsä saappaisiin Pekan äkillisen kuoleman johdosta vuonna 1988. Hän oli kuollessaan vasta 46-vuotias. Onneksi Jari ja Timo olivat auttaneet yritystä jo lapsesta saakka ja seuranneet tekniikan kehittymistä. Asiakkaat rohkaisivat heitä jatkamaan ja nämä mahtavat asiakkaat ja äitinsä Annelin tuki sai yrityksen kasvamaan vuosi vuodelta. Haarnio tuli hyvin tunnetuksi työmailla johtavana opasteiden valmistajana. Luottamus oli avainasemassa, sitten tuli kovalla työllä hankittu tietotaito.

Tähän ajanjaksoon kuuluivat myös koneet sekä tietokoneet. Koneet kehittyivät ja yhä useampi kone muuttui tietokoneella ohjatuksi. Yritys muutti uusiin tiloihin Nummelassa ja kasvatti tilojaan yli puolella.

Aikakausi 3: 2010 ->

Vuonna 2011 yrityksen nimi vaihtui Haarnio Oy:ksi, sillä “tekstitalo” ei enää kuvannut digitaalisia mahdollisuuksia, mitä Haarnio pystyi tarjoamaan. Näyttöopasteet, Led-opasteet ja mobiiliopastus tulivat osaksi tuotekokonaisuutta perinteisten opasteiden rinnalle. Vaikkakin ajat muuttuvat niin arvot Haarniolla eivät; työt tehdään edelleen selkä suorana kädet ristissä. Haarnion sanaan tulee aina pystyä luottamaan.

Uudet säännökset ja lakipykälät tekevät opastamisesta entistä vaativampaa. Myös asiakkaat odottavat enemmän tietotaitoa sekä ohjausta oikeanlaisten opasteiden kanssa, kuin pelkästään edullista hintaa sekä opasteiden tuotantoa. Sen lisäksi sisustaminen on tullut osaksi tuoteskaalaa. Suunnitellut yksityiskohdat, intohimo työhömme sekä asiakkaidemme toiveet ovat muokanneet Haarnio Oy:stä palveluyrityksen, jossa opasteet otetaan vakavasti myös ekologisesta, käytännöllisestä sekä edustavasta näkökulmasta katsottuna. Haarnion tuotantoprosessi sisältää koko ketjun suunnittelusta asennukseen saakka huomioiden loppuasiakkaan käyttökokemuksen, sekä varsinaisen asiakkaamme edun maksimoinnin.

Valitsemalla Haarnio Oy:n kumppaniksi sekä toimittajaksi, saat laajan valikoiman palvelua, uusinta teknologiaa sekä moderneja ja käytännöllisiä ratkaisuja.

0