PAINOTUOTTEET

Painotuotteiden mahdollisuudet värikylläisyyden, kohokuvioinnin ja kestävyyden osalta ovat tulostustekniikkaa paremmat ja moninaisemmat. Ero paino- ja tulostustekniikan välillä kaventuu vuosi vuodelta ja niinpä usein valitaan kustannustehokas tulostus painon sijaan.

Painotuotteet

Painotuotteiksi Haarniolla luokitellaan kaikki suurerät, siis sarjassa tehdyt tuotteet olivatpa ne millä tahansa tekniikalla tehdyt. Varsinaisia painotekniikoita on kaksi: Offset-kirjapaino ja silkkipaino. Näitä jäljitteleviä tulostustekniikoita ovat: Lämpösiirtotulostus, lateksipohjainen-, liotinpohjainen- ja pigmenttipohjainen sekä UV-pohjainen tulostus. Ja vielä sublimaatiotulostus.

Painetut tuotteet

Painettujen tuotteiden vaatimukset ja toiveet vaihtelevat asiakastarpeen mukaan. Erilaiset muodot ovat mahdollisia. Mikäli Teillä on tarvetta suunnittelulle asiassa, niin autamme mielellämme!

FAQ: Usein kysytyt kysymykset

Mitä offset paino tarkoittaa?

Paperipainoa, jossa rasvainen väri siirretään kumitelalle, josta se imeytetään paperiin. Tuloksena korkeakiiltoinen tulostusjälki. Papereiden laatuja on monta.

Mitä silkkipaino (seripaino, screen printing) tarkoittaa?

Alun perin silkkikangas pingotettiin kehykseen, nykyisin käytetään keinokuituja. Pingotettua kangasta ja kehystä kutsutaan seulaksi. Seulaan valotetaan väriä läpäisevä ja väriä läpäisemätön kuvio. Väri painetaan kumilastalla seulan läpi materiaaliin, johon se halutaan. Seulan tiheys ratkaisee painotarkkuuden.

Milloin pitää valita painaminen eikä tulostus?

Kun työn korkea laatu ja pitkä kestoikä ovat hintaa tärkeämmät, tulee vakavasti harkita painomenetelmää. Myös erityisen suuri kappalemäärä tai erikoispintojen toive puoltaa painoa.

Mistä ja missä voin vertailla eri tuotelaatuja?

Variaatioiden runsauden vuoksi on vertailu usein kiven takana. Kerro kuitenkin tarpeenne ja katsotaan, löytyykö mallipaloja juuri kyseisestä vertailusta.

Onko eri tekniikoissa eri toimitusajat?

Kyllä. Tulostus on aina painamista lyhyemmällä toimitusajalla.

Digipainatus

Digipainatus on itseasiassa tulostamista tai kopioimista. Pintamateriaalina erilaisset paperit, kankaat, tarrat, levyt.

Vakiotuotteita:

43210 Käyntikortti 200 kpl 1 painoväri
43211 Käyntikortti 200 kpl 4 väripaino
43215 Käyntikortin suunnittelu sis 60 min aineistotyö
43220 Muu digitaalinen paperitulostus (eril.hinnasto)
41310 Julistetulostus
40200 Tulostetarrat

Voimme suunnitella teille yksilölliset esitteet, julisteet ja muut paperitulosteet.

Silkkipaino
0