Näyttelyiden digitaaliset näytöt

 In Blogi

Näyttelyyn digitaalista palvelua

Kosketusnäytöt seinällä ja mobiililaitteet katsojan taskusta (NFC/QR-ohjauksella)

Jari Haarnio

Toimitusjohtaja, CEO

YHTEYSTIEDOT – Haarnio Oy

Kaikkea ei saa esille, vai saako?

Tarinan välittyminen katsojalle on kokemuksellisesti tärkeää. Katsoessasi teosta saatat miettiä mikä, kuka, missä ja milloin liittyi tähän. Näyttelyssä teoksilla ja esineillä on juurensa, joista synty ja elinkaari kumpuaa. Museoesineiden tarina on vuosien saatossa ainakin nuoremmalla sukupolvella jäänyt jo unholaan. Pelkän esineen katsominen ei siis enää kerro kaikille esineen käyttötarkoitusta ja historiaa.

Miten voimme kustannustehokkaasti kertoa tarinaa näyttelyn vieraille ja luoda käyntikokemuksen, joka levittää sanaa: ”Menkää katsomaan, ihan paras” kuin Myrskyluodon Maija – elokuvaa konsanaan.

Mikä avuksi lisätiedon saamiseen?

Kansainväliset palvelut kuten Google Lens näyttävät tässä suuntaa, ja puhelin kameran avulla esineen voi kuvata ja saada siitä tietoa. Mutta tieto ei ole meidän kontrollissamme ja saattaa jopa olla väärää tai ei ainakaan paikkakuntaan tai tekijään kohdistuvaa.

Jos ja kun haluamme itse olla vastaamassa tiedosta ja tehdä katsojalle tutustuminen helpoksi, niin olisi hyvä ottaa käyttöön tekniikkaa printtien oheen tai jopa korvata printit kokonaan.

Haarnio Oy tarjoaa ratkaisuksi Haarn.io – ohjelmistoa, jolla näyttelyn esineistö esitellään kolmen digitaalisen kanavan ja haluttaessa myös printtien kautta.

  • Kosketusnäyttö kohteessa
  • QR-kuvake oman mobiililaitteen ohjaamiseen
  • Internet linkki etänäyttelyyn
  • Printattu teksti ja kuva

Palvelupaketteja on tarjolla useita ”tee se itse” – versiosta täysin luotuun ja ylläpidettyyn saakka.

Case Vihdin Museo

Vihdin vuonna 2023 uusittu museo pitkäaikaisen museonjohtaja Heidi Tammelinin taidonnäyte ja on ilo olla museon digitaalisten näyttöjen toimittaja. Vitriinissä olevien näyttelyesineiden ja ihmisten tarina esitetään audiovisuaalisesti Haarn.io ohjelmiston avulla kosketusnäytöissä ja ääntä kuunnellaan vanhanaikaisista luureista näytössä.

Suunnitelmissa on myös laajentaa etäesittelyt kouluihin ja palvelulaitoksiin. Esitykset voivat silloin olla lähes virtuaalisia ilman lisäkustannuksia.

Tutustu Vihdin Museoon tästä.

Mikä on haarn.io – service sofware

Esitysohjelmisto Haarn.io on opastamisen alustaksi suunniteltu SaaS-ohjelmisto, jolla voit helposti itse luoda näytöllä pyörivän karusellin kiireellisille ilmoituksille ja painikenapit syvempään tietoon aiheista. Voit jopa piilottaa asioita PIN-koodin taakse. Ohjelmistollamme voit hallita helposti itse käyttäjiä ja näin laajentaa ja ylläpitää päivittäjäpohjaa.

Mitä minun pitää tehdä saadakseni lisätietoa

Ihanaa, jos tämä herättää mielenkiintoa niin paljon, että haluatte saada lisätietoa. Voit aina soittaa minulle tai myyjillemme +35892242820 tai lähettää sähköpostia myynti@haarnio.fi  ja kysyä ratkaisua tarpeisiinne.

Recent Posts
0