NFCinno18

 In Blogi

NFCAwards2018

Kolmen sakissa

Jaettu hoppee ei häppee. Ranskalaisten tekninen lukulaite veti tällä kertaa pisimmän korren ja ihan ansaitusti. Loppuun asti kuitenkin uskoimme, että meillä olisi se paras konsepti, sen verran kivasti kaikki meni.

Kaikkien osallistujien kesken äänestetty suosikki oli kyllä hieno systeemi Afrikan vesitalouden turvaamiseen teko- tai vaihtorahalla (token). On hienoa, että se joka eniten auttaa ihmisiä myös liikuttaa äänestäjiä.

Tilaisuus järjestettiin Lontoon Barbicanissa https://www.barbican.org.uk/ ja puitteet olivat juuri sopivat tähän tarkoitukseen. Mikään massatapahtuma ei ollut kyseessä, vaan piskuisen NFC-perheen ”gettogether”. Annamme täyden tunnustuksen palvelualttiudesta ja tarjoilusta sekä majoituksen järjestelyistä. Ihania ihmisiä kaikki!

Tässä vielä kertauksena konseptimme: The ApartmentTag, kilpi asunnon seinälle, josta saa NFC:n avulla älypuhelimeen tiedot asunnon rakennepinnoituksista, niiden sävyistä ja huolto-ohjeista, sekä asunnon koneiden käyttöohjeet ja takuutiedot sekä kontaktitiedot. Keksintö säästää kivasti rakentajan aikaa, näin uskomme, vaikkei vielä varsinaista pilottia olla ehditty aikaan saamaan. Luulen, että juuri tämä hyötyprosenttien puutteellisuus vaikutti sijoitukseemme. Olimme tavallaan ½ vuotta liian aikaisin kilpailussa.

Keitä olikaan mukana, aloitetaan Englannissa asuvasta Richard Whale konsultista, joka oli kutsumanamme edustajana mukana varmistamassa, ettei kielimuuri missään vaiheessa olisi este. Ja sitten tietysti leijonaveljekset Timo ja Jari Haarnio, jotka keskittyivät täysin esittelypäivän onnistumiseen. Se keskittyminen vaati 15-30 tuhatta askelta edellisenä päivänä ja hieman nähtävyyksien katselemista esitysmateriaalin teon rinnalle.

Esittelypäivä sujui kyllä hienosti. Olimme ajoissa paikalla ja kasasimme kuriirin tuomat rekvisiitat, jotka luonnollisesti olivat sieltä parhaasta päästä koko esittelytilassa. Virtaa riitti kaikkiin esittelyihin ja puhujakorokkeella tehty esityskin saatiin kivasti purkkiin. Virta alkoi kyllä loppua loppujuhlassa, ja akut zippas aika lailla tulosten julkistamisen jälkeen. Siinä tuli postattua muutama kommenttikin heti someen.

Tahdon kiittää koko taustajoukkoamme, joka taas nostivat meidät parrasvaloihin. TJ:n kiva homma on käydä edustamassa näissä tilaisuuksissa. Kiitos myös Taivaan Iskälle, että olemme saaneet näin hienon uuden tavan toimia kohdeopaste DesignTagin ja uuden oman haarn.io ohjelman kanssa.

Jos tahdot kuulla lisää, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Tässä vielä linkki finalisteihin: https://nfc-forum.org/newsroom/nfc-forum-unveils-nfc-innovation-award-finalists/

Recent Posts
0