Haarnion joulukirje 2017

 In Blogi

”Kaikki glitterillä ja extra annos fäncyä” ja ”Aina vaan edullisemmin ja nopeammin” ja ”Kiertotaloutta liisarina” sekä ”Keinoälyä lisätyllä todellisuudella”. Näin huudetaan liiketoiminnan joulutorilla vuonna 2017. Erilaiset, yhtäaikaiset murrokset ajavat tajuntaamme aiempaa syvemmin, aiempaa nopeammin ja laajemmin. Edellinen vuosisata kehitysloikkineen on kuin alkanut uudelleen, elämä-nimisen ohjelmistopelin seuraavalta tasolta. Ja pelivuorossa olevalla on kiire aikaan, jossa digitalisaatio hoitaa hommat, sillä lupausten mukaan seuraavan tason pelaavat koneet itse.

Ja kyllähän se totta on myös meillä Haarnio Oy:ssä. Vaikka valtaosa liikevaihdosta tulee perinteisestä opastuksesta (opasteet, porrastaulut, työmaataulut, tarrat), niin valtaosa kehityksestä on mennyt digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Kaksi ja puoli vuotta olemme tehneet tiiviisti työtä erilaisten näyttöjen, mobiiliopastuksen ja opasteohjelmien suhteen. Ensi vuodesta odotamme jo melkoista digiloikkaa myös asiakkaiden ostamissa tuotteissa. Tavoitteemme on, että 15% liikevaihdostamme on digitaalisia tai ohjelmistollisia alkavana vuotena 2018. Erityisessä huomiossa on pian lanseerattava uusi, mullistava ohjelma, jossa tarjoamme käyttäjälle ohjelman kosketusnäyttöön tarkoitettujen valikoiden tekemiseen itse. Valikko ladataan älypuhelimiin esimerkiksi kilvestä nimeltä DesignTag®. Kerron halutessasi tarkemmin aiheesta sähköpostitse tästä linkistä ja tietenkin alkuvuotena markkinointimme kautta.

Murroksen ytimessä on asiakkaan liiketoiminnan kehittäminen vaivattomammaksi. Kehitettyjen opasteratkaisujen tulee tuottaa loppuasiakkaalle riittävä tieto useilla tavoilla, miellyttävä käyttökokemus, ja viihtyvyyttä. Me Haarniolla kutsumme tätä infosisustamiseksi®.

Joulutarinan ytimessä on kuitenkin ihmiseksi seimeen syntynyt Jumala, eikä Hänen nimensä ole digitalisaatio vaan Rauha. Laulamalla ”oispa joulu ainainen” tarkoitamme juuri kiireettömyyttä, ystävällisyyttä ja läheisten kanssa olemista. Kerrotaan, että Afrikassa kantaja voi pysähtyä odottaakseen sielunsa saapumista paikalle, se mun itseni tulisi tehdä kanssa, hokea ”pole pole”, rauhallisesti, antaa tietoisuuden tulla, itseni olla läsnä ja levätä. Nyt on joulu, maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Ei tarvitse pariin viikkoon kehittää mitään uutta, vaan vaalia perinnettä ja yrittää olla ”human being instead of human doing”.

Rakkaat asiakkaat ja yhteistyökumppanit, kiitos yhteisestä matkasta taas tänäkin vuonna, kiitos, että olet osa tarinaamme. Olkoon joulusi täynnä riemua, vaikkapa siitä, että yhteistyömme tuloksena Romanian köyhä lapsi avaa joulupajamme pakkaaman paketin Joulun Lapsi operaation kuljettamana.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta

Haarnio Oy

Jari Haarnio

Recent Posts
0