Kohti tekoälyavusteista yhteiskuntaa

 In Blogi

Tekoälyn kasvot ovat usein puhuvaa ja opastavaa ja tarkkailevaa pintaa. Haarnio Oy on omalla opastuksen alallaan näköalapaikalla, miten digital signage ja smart signage aikakaudet ovat muuttumassa oppivan koneälyn avustamiksi.
Otetaan esimerkki junalle opastamisesta. Ennen oli vaihdettava opasteen paperi aikatauluille, nykyään meillä on opastenäyttö samassa tehtävässä. Seuraavaksi odotellaan persoonallista, reaaliaikaista opastusta suoraan ohjattavan korviin tai kuvaa omiin päätelaitteisiin, vaikkapa silmälaseihin. Reaalisuus aikaansaadaan paikantimen ja sensorien avulla. Koneavustaja ohjaa sanomalla: ”Matti, laiturille 2 on matkaa 3 minuuttia ja jos jatkat samaa kävelynopeutta kuin tähän asti niin ehdit hyvin junaan, joka lähtee 2 minuuttia laiturille saapumisesi jälkeen ajassa 16:45 . Kotikulmilla on odotettavissa ruuhkaa, haluatko että ilmoitan perheväelle sinun saapuvan oletetusti kello 17:05?

Luonnollinen muutos

Luonnollinen muutos on palvelu silloin kun sen tarvitset. Luonnollinen muutos on ääni. Luonnollinen muutos on reaaliaikaisuus. Luonnollinen muutos on kaiken sen automatisointi, joka kannattaa automatisoida, jotta aikaa jää olennaiseen. Mikä on ja tulee olemaan olennaista? Se on suhteet, itseen, lähimmäiseen, korkeimpaan eli toisella sanalla ”aika”.

Mitä kaupunki tai kunta voi tehdä valmistaakseen itsensä ja palvelunsa, sekä ennen kaikkea kuntalaisensa tähän tulevaan muutokseen?

Haarnion näkökulma perustuu strategiaan ja sen pilkkomiseen portaiksi. Voittava kunta tekee jäsenistönsä tasolla yhteistyötä koneälyn kanssa. Antaa sinne tietoa ja saa sieltä tietoa ja viihdykettä. HaarnioTagTM on järjestelmä, joka muuttaa kaiken IoT-yhteensopivaksi ja älypuhelimien avulla luettavaksi, kuultavaksi ja katsottavaksi.  HaarnioTagTM tuo palvelun sinne, missä sitä tarvitaan, ja palvelu on avoinna 24/7. Jos ja kun, yhteistyötahot liittyvät samaan opastamisen ekosysteemiin, niin aikaansaamme vaurautta ja hyvinvointia ja aikaa tärkeämpään kuin etsimiseen.  Uskaltaisin väittää, että porras on hyvä ja turvallinen toteuttaa kanssamme.

Jari Haarnio 

Toimitusjohtaja Haarnio Oy

 

Ota yhteyttä:

[email protected]       LinkedIn

Recent Posts
0